Vis van de maand Februari: Skrei!

Home » Vis van de maand Februari: Skrei!

Vis van de maand Februari: Skrei!

Skrei
Type gerecht:Hoofdgerecht
Bereidingstijd30 – 35 min.
VerkrijgbaarheidGoed
Aantal personen4 personen
Energie— kCal | — kJ

Ingrediënten:

  • 800 gram Kabeljauwhaas
  • 2 vleestomaten in plankjes
  • 1 zak verse spinazie
  • 5 eetlepels geraspte kaas
  • paneermeel
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • zeezout
  • 3 eetlepels roomboter

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
  2. Snijd de kabeljauwhaas in 4 stukken
  3. Roerbak de verse spinazie in een wokpan met een scheutje olijfolie. Pers de knoflook uit en roerbak deze mee
  4. Leg de spinazie in de ovenschaal, gevolgd door de plakjes van 1 tomaat en daarbovenop de Skrei. Bestrooi met wat paneermeel, de kruiden en wat zout gevolgd door de rest van de tomaat. Besprenkel met wat olijfolie (niet teveel) Strooi de kaas eroverheen en leg hierboven op de roomboter. 
  5. Bak de Skrei voor 25 minuten in de oven. 
  6. Serveer met pasta of aardappelpuree

Deel met je netwerk