Templates by BIGtheme NET

Oktober is begonnen en de winter staat weer voor de deur. Nog even genieten dus van de mooie dagen en de soms warme temperaturen! Bij genieten hoort ook lekker eten! Wat is er beter dan samen met familie en vrienden lekker tafelen? In oktober staat de Hollandse garnaal centraal. Een heerlijke vissoort die zich goed leent voor een voorgerecht. 

De Hollandse garnaal behoort tot de schaal,- en schelpdieren en is grijsbruin van kleur en heeft een afgeplat lichaam. De maximale lengte is 8 cm. Gepelde garnalen hebben een zoetige, roomachtige geur en een malse, stevige structuur. De belangrijkste vangstperiode voor de Hollandse garnaal is het najaar. Naast langs de Nederlandse kust worden de garnalen ook in de zand- en slibbodems van de Waddenzee en Zeeuwse kustwateren gevangen.

Hieronder delen we een heerlijk recept met jullie van een garnalencocktail met zalm.

Benodigheden per persoon:

- 60 gram hollandse garnalen

- 1 eetl. cocktailsaus

- 1/2 eetl. slagroom

- 1 plakje koud gerookte zalm

- 6 dunne plakjes komkommer

- klein toefje dille.

Meng de hollandse garnalen met de cocktailsaus en slagroom goed door elkaar. Leg de schijfjes komkommer in een ronde vorm op een bord. Schep de garnalencocktail er voorzichtig op en vorm het met 2 lepels of 2 vormen tot een bol. Leg hier overheen de koud gerookte zalm en versier met het takje dille. 

Naast de Hollandse garnaal hebben we ook Ijslandse en Argentijnse garnalen in ons assortiment. Waard om eens uit te proberen!

.