Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten

Home » Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten

Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten

Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
Type gerecht:Ovengerecht
Bereidingstijd35 min. of meer
VerkrijgbaarheidGoed
Aantal personen4 personen
Energie325 kCal

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 4 witte asperges
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 12 geschrapte worteltjes
  • 200 gram peultjes
  • 50 gram boter
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels Allesbinder
  • 2 eetlepels fijngehakte dille (vers of diepvries)
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ cm dikte, 
    de lente-uitjes (ook het groen) in stukjes van 2 cm en de worteltjes in dunne plakjes van ¼ cm.
  3. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en snijd de vis in stukken van ongeveer 5 cm.
  4. Smelt de boter en ‘roer’bak hierin de groenten 2 minuten. Leg de stukken kabeljauw met de groenten in een ovenvaste schaal. 
    Schenk de wijn erbij, schep de Allesbinder, een snufje zout en een snufje peper er voorzichtig door.
  5. Laat het gerecht afgedekt in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar worden. Roer de dille door het gerecht.

Lekker met gekookte nieuwe aardappelen.

Magnetron: Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat het gerecht afgedekt op half vermogen gaar worden: 7-9 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker hoe langer.

Deel met je netwerk