Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
Type gerecht: | Ovengerecht |
Bereidingstijd | 35 min. of meer |
Verkrijgbaarheid | Goed |
Aantal personen | 4 personen |
Energie | 325 kCal |
Ingrediënten
- 600 gram kabeljauwfilet
- 4 witte asperges
- 1 bosje lente-uitjes
- 12 geschrapte worteltjes
- 200 gram peultjes
- 50 gram boter
- 2 dl droge witte wijn
- 3 eetlepels Allesbinder
- 2 eetlepels fijngehakte dille (vers of diepvries)
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ cm dikte,
de lente-uitjes (ook het groen) in stukjes van 2 cm en de worteltjes in dunne plakjes van ¼ cm. - Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en snijd de vis in stukken van ongeveer 5 cm.
- Smelt de boter en ‘roer’bak hierin de groenten 2 minuten. Leg de stukken kabeljauw met de groenten in een ovenvaste schaal.
Schenk de wijn erbij, schep de Allesbinder, een snufje zout en een snufje peper er voorzichtig door. - Laat het gerecht afgedekt in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar worden. Roer de dille door het gerecht.
Lekker met gekookte nieuwe aardappelen.
Magnetron: Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat het gerecht afgedekt op half vermogen gaar worden: 7-9 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker hoe langer.
Deel met je netwerk