Forel

Home » Forel

Vis van de maand Juli: (Zalm)Forel!

Juli is aangebroken en het is op dit moment echt zomerweer. Ideaal weer om te gaan BBQ’en! Deze keer dan ook een vissoort die makkelijk en smaakvol is voor op de BBQ! Zalmforel en forel!

De forel hoort tot de familie van de zalmachtigen. De forel zoals je die kent is gekweekte forel. Wilde forellen zijn ontzettend schaars doordat ze worden tegen gehouden door stuwdammen. De forellen die in Nederland worden gekweekt hebben het ASC-label wat staat voor duurzame en biologisch gekweekte vis. Forel uit het buitenland is niet altijd duurzaam gekweekt. Naast de gewone forel kennen we ook de zalmforel. Deze is net als zalm, roze/rood doordat deze gevoerd wordt met garnalen en krab. 

Wat ons betreft geen ingewikkeld recept voor de forel! Laat de smaak van de forel heerlijk tot zijn recht komen door er zo weinig mogelijk mee te doen.

 

(Zalm) forel: Nodig voor 2 personen op de BBQ of in de oven

  • 1 zalmforel of 2 normale forellen
  • zout en peper
  • olie
  • eventueel wat gemengde groente

Snijd aan beide zijden van de forellen 2 schuine sneetjes. Bestrijk de vis met olie en bestrooi met wat zout en peper. Eventueel kunt u de buik opvullen met wat gemengde groente. 

Rooster de forel 15 minuten op de BBQ of in de oven (180 graden) Draai halverwege de vis om. Voor de zalmforel is de baktijd iets langer. Houd daarvoor 20 minuten aan. 

Eet smakelijk!

Deel Met je Netwerk